Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Кадър: 7/8 ТВБившата водеща на Събуди се по Нова

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgКадър: 7/8 ТВБившата водеща на Събуди се по Нова
Коментари Харесай

Мира Иванова: Раздялата с Нова беше логична. Не ми харесва пране на имидж с дарения. Страшно е, че идва поколение, което няма да знае нашата свобода

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Кадър: " 7/8 ТВ "

Бившата водеща на " Събуди се " по " Нова телевизия " описа в предаването " Крум Савов Live " по " 7/8 ТВ " по какъв начин се е стигнало до раздялата й с медията.

" Изкарах съвсем 20 години в " Нова телевизия ". Тръгнах си, тъй като ме освободиха. Съкратиха ме. Извикаха ме в един един прекрасен ден при започване на пролетта и ми споделиха, че би трябвало да се разделим. Обида няма, отчаяние също. Смятам, че това беше разумно решение, считам, че то беше неизбежно. Мисля, че ние щяхме да се разделим по този начин или другояче, без значение по чия самодейност. В случая самодейността беше на " Нова телевизия ", на новото управление, на новите притежатели. Но това считам, че беше неизбежно. Ще кажа какво е моето чувство. Смятам, че в малкия екран пристигна един екип, с който аз не мога да работя, коства ми се, че и те не могат да работят с мен. Има някакви разминавания - в критериите, в схващането за публицистика, в визиите за стандарти. Затова и споделям, че за мен това беше в действителност неизбежно. Щеше да се случи ", изясни Иванова.

" Аз в действителност няма да кажа неприятна дума. Аз постоянно съм се чувствала свободна. Нямам история, която да опиша за моето потегляне от " Нова телевизия ". Никога не съм била привиквана, хокана или хвалена. Нещо повече - аз не съм общувала с новите хора, които в този момент ръководят. Нито за хубаво, нито за неприятно. Очевидно те имат потребност от различен вид публицисти и си търсят и намират ", добави досегашната водеща.

" Наложила съм си доста тежка осведомителна карантина, нуждая се от това. Много малко съм гледала телевизия по принцип. Но от това, което видях през последния месец, виждам неща, които могат единствено да ме накарат да задълбоча още повече осведомителната си карантина. Защото виждам пране на имидж, което се назовава дарителство. Виждам корист с тъга и с болежка на родители. Виждам тотално подменяне на каквито искаш обстоятелства и всичко останало. Изобщо, медийната картина у нас не наподобява добре и ти, Круме, го знаеш не по-зле от мен. Видях да вземем за пример по този начин наречената подпорна стена, която всички ни убеждават, че е подпорна стена, а тя си наподобява като малко хотелче и най-вероятно е щяла да бъде нещо такова, само че просто в този момент е малко неловко към този момент ", сподели още тя.

" Но неприятна дума по адрес на " Нова телевизия " не желая да кажа по две аргументи. Първо, аз в действителност не съм била обект на някакви щения, напън, каквото щеш. И второ - на мен в действителност " Нова телевизия " в едни други дни обратно във времето ми е дала всички благоприятни условия. А и съм срещнала безпределно скъпи хора, които са ми другари и до ден-днешен. Ето, ти, Круме, си подобен образец. С теб работихме доста време. Галя Щърбева си потегли, Мария Йотова, преди този момент Миролюба Бенатова, Генка Шикерова. За мен това са скъпи хора и аз съм го казвала на всеослушание в малкия екран - че загубата на тези хора са вреди за всяка една медия. Така мисля аз, това са скъпи сътрудници, можещи. Страшното въобще не е какво се е случило с мен, или с различен, или с трети човек. Страхувам се, че може да се случи по този начин, че в медиите да пристигна едно напълно ново потомство, което няма да познава, няма да помни нашата независимост, методът, по който ние сме работили като свободни публицисти. А това, че няма да помни това време, значи, че няма да го търси, няма да го желае, то няма да му липсва. И тъй като доста постоянно се приказва за свободата на медиите като проблем на медиите, на публицистите, примерно на Мира, все едно на кого, а то не е по този начин. Дойде ли такова потомство в публицистиката, идва такова потомство последващо като цяло. Това е нещо, което ме буди нощем, с изключение на мисълта, че съм безработна ", разяснява още Иванова.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР